historie

De geschiedenis

J.Gort Decoraties b.v. is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het met de hand vervaardigen van marsepeinen taartdecoraties. In 1984 is ons bedrijf opgericht als eenmansbedrijf door Jochem Gort. Door steeds op kwaliteit en snelle levering te letten, kreeg ons bedrijf al snel naamsbekendheid door geheel Nederland. We zijn in die tijd gegroeid tot een dynamisch bedrijf met personeel dat in ons bedrijf wordt opgeleid tot vakspecialisten in het vervaardigen van ambachtelijke handgemaakte producten van marsepein van zeer hoge kwaliteit. Onze producten worden in hoofdzaak aan de betere banketbakkerij en aan de horecagroothandel geleverd. Onze hoofdaktiviteit is het ambachtelijk, met de hand vervaardigen van marsepeinen bloemen. Verder maken wij ook figuren en specialiteiten.

Personeel

Binnen ons bedrijf werken wij met 11 dames en 2 heren.

Waarom dames? De afgelopen jaren heb ik veel mensen opgeleid en het is mij opgevallen dat dit hele fijne werk het beste door dames gedaan kan worden.Het duurt ca. 1 jaar voordat men een volwaardige produktiekracht is. Alle dames zijn boven de 25 jaar oud, wat toch meer zekerheid geeft voor een stabiele produktieploeg. Iedereen heeft een aantal taken binnen het bedrijf, d.w.z. produktie, schoonmaak, expeditie en registratie. Alle dames hebben kinderen en bij ons staat de familie voorop. Wij hebben flexibele werktijden, die geheel aan de omstandigheden thuis of op het werk kunnen worden aangepast. Deze vorm van personeelsbeleid is zo aantrekkelijk, dat wij geen problemen hebben met het aantrekken van personeel, sterker nog, wij hebben een wachtlijst van werkwillige mensen die bij ons in dienst willen komen.

Familie Gort

De familie Gort is van oudsher altijd verbonden geweest met handel en voeding. De wortels van de familie liggen in het stadje Grouw in Friesland. Daar waren het handelaren in granen en schippers, die via omwegen betrokken zijn geraakt bij het bouwen van dijken in de toenmalige Zuiderzee. Het waren toen ruwe mannen die bazaltblokken bewerkten.

Een tak van de familie is vertrokken richting Schiedam, waar zij ook het vak van steenzetter uitoefende. Een andere tak is in Groot-Brittanië terecht gekomen en zij hebben daar in het leger hun sporen verdiend. De Gorten zijn over de gehele wereld uitgezworven en als je nu op het web kijkt, zie je dat het een ondernemende familie is.

Mijn grootouders, Annie en Willem Gort, waren vishandelaren in Duitsland die voor de oorlog weer terug naar Nederland gekomen zijn om zich te vestigen in het plaatsje Muiden aan het IJsselmeer. Mijn vader, Gerrit Gort, was slager in Friesland en is daar met mijn moeder, Froukje Klaren, getrouwd om vervolgens in Bolsward te gaan wonen. Na de tweede wereldoorlog is mijn vader vliegtuigwrakken gaan opvissen in het IJsselmeer. Vervolgens is hij een rubberspeelgoedballenfabriek in Muiden begonnen. Ons gezin bestond uit vader, moeder en vier zonen. De twee oudsten zijn zelfstandig ondernemer. Wim Gort is directeur/eigenaar van Hego Trading Compagnie. Hego is een handelsonderneming, die wereldwijd roestvaststaal koopt en verkoopt en is op dat gebied de grootste onderneming van Nederland. De tweede zoon is Jochem Gort en hij is dus samen met zijn vrouw Willemijn, eigenaar van J.Gort Decoraties v.o.f.

J.Gort Decoraties v.o.f. is ontstaan naar aanleiding van de geboorte van Tosca, de dochter van Wim en Fabiën Gort. Jochem Gort was in die tijd werkzaam in de patisserie en maakte toen ook al zijn eigen taartdecoraties, omdat er in de handel geen mooie decoraties te koop waren. Toen Tosca geboren werd zijn er marsepeinen rozen op steel gemaakt en over de hele wereld verstuurd. De reacties hierop waren zo goed dat er een bedrijf werd gestart. We zijn begonnen in Weesp, in de keuken van de flat waar Gort toen woonde. Maar al spoedig was dit te klein en verhuisde dit mini eenmanszaakje naar beneden, naar de box die bij deze flat hoorde. De oppervlakte was 9m2. Gort werkte toen nog voor halve dagen bij de firma Trumpie in Amstelveen. Spoedig werd de box te klein en het kleintje ging leren lopen. Personeel en een heus bedrijfspand op het industrieterrein te Weesp. Ook daar waren zij in vijf jaar uitgegroeid, dus werd er vandaaruit  verhuist naar het huidige pand te Almere, waar ze nu alweer sinds 1995 gevestigd zijn. Zo kan het gaan, met niets begonnen en nu toch een hele naam in Nederland en daar buiten.

GD FOOD DECO  |  Amandelbomenlaan 20, 1080 Brussel, België  |  Tel. 00 32 471 71 28 05 |  Info@gdfooddeco.com

bekijk hier onze privacy-policy